(Psychosomatische) oefentherapie

Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck richt zich op de invloed van houding en beweging op uw klachten. Bij ademklachten kan stijfheid van uw borstkas, een ingezakte houding of een verkeerde (werk) houding uw klachten beïnvloeden.  Oefentherapie maakt u bewust hoe u deze factoren kunt beïnvloeden.

Psychosomatische Oefentherapie

Enerzijds kunt u stress psychisch ervaren. Bijvoorbeeld wanneer de concentratie vermindert, u prikkelbaar wordt, gaat piekeren of problemen heeft met slapen. Anderzijds kunt u stress ook meer lichamelijk ervaren door bijvoorbeeld vermoeidheid, hoofdpijn, spierspanningsklachten en ademhalingsproblemen. Vaker veroorzaakt stress een combinatie van psychische en lichamelijke klachten. Wij spreken dan van psychosomatische klachten. Ook de manier waarop u tegen een klacht aankijkt of hoe u met problemen omgaat, kan een rol spelen bij het ontstaan van stressklachten. Wij noemen dit een ineffectieve klacht- of probleemhantering, ook wel ineffectieve copingstijl genoemd.

Psychosomatische oefentherapie richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het versterken van persoonlijke kracht en kwaliteit.  In dec 2017 heb ik de 2 jarige post HBO opleiding voor psychosomatische oefentherapie afgerond. Ik ervaar dit als een waardevolle aanvulling op hetgeen ik u kan bieden.

De begeleiding van Gerie is heel effectief geweest voor mij. Ik kwam met een aantal forse spanningsgerelateerde klachten (hoe fors…. daar kwam ik pas later achter) en Gerie heeft mij stap voor stap geholpen om inzicht te krijgen: waar zou ik aan kunnen werken en hoe zou ik dat kunnen doen? Ze heeft verschillende oplossingsrichtingen aangereikt vanuit haar adem en ontspanningstherapie en mij steeds de keuze gelaten: wat past bij je, wat werkt voor je, wat kan je er mee en hoe kan ik je daarbij helpen? Deze aanpak zorgde ervoor dat ik volledig regie hield over mijn traject , terwijl ze me iedere keer een stapje verder hielp. Pragmatisch, helder en zeer ondersteunend. Ik heb veel van haar geleerd, ik zal dat zeker in de toekomst blijven gebruiken!

Vrouw, 47 jaar, Spanningsklachten

“Goed inzicht gekregen in mijzelf en daardoor volgende stappen kunnen nemen”

Man, 52, Spanningsklachten

“Ik vond de combinatie met de afspraken bij jou en de coach/ praktijkbegeleider fijn. Bij jou kon ik wat besproken is ook plaatsen en voelen in mijn lichaam. Ik vond het prettig dat ik kleine/ korte oefeningen aangereikt kreeg die me heel bewust van mijn eigen lichaam hebben gemaakt en die ik op allerlei momenten makkelijk kan gebruiken. Ook zonder dat ik weg moet lopen.”

Heel erg bedankt!

Vrouw , 33 jaar, Stressgerelateerde klachten

Dankzij Gerie van de Vlekkert veel tools, inzichten en tips gekregen om iets te doen met mijn  angstklachten, stress en zelfvertrouwen.

Ze laat je op je gemak voelen en heeft mooie voorbeelden, waaraan je kan werken of over na kan denken. Ook tips gekregen om bepaalde boeken te lezen. Kortom, heel veel aan haar gehad en een aanrader op vele vlakken, waar zij je bij kan helpen.

Bedankt Gerie!

Liefs,

Romana

Romana

 CONTACT

  055-5429398 / 06-12218224

  info@ademkracht.nl

  LOCATIES

  • Gezondheidscentrum De Heeze
    Graanhof 134
    7335 AV Apeldoorn
  • Dependance: Dok Zuid
    1e Wormenseweg 338
    7333 GZ Apeldoorn